Συνέδριο Mediterranean Diet and Health

Loading Map....

Ημερομηνία
19/10/2017 - 20/10/2017

Χώρος
Sani Resort

Πόλη : Χαλκιδική

Γεωγραφικό Διαμέρισμα

Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας :

Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO :

Τηλέφωνο :

Email :

Website :


 

Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους πλέον ειδικούς τα οφέλη και τις τελευταίες εξελίξεις για την γνωστή Μεσογειακή διατροφή, να επισκεφτούν ελαιοτριβεία, οινοποιία και τυροκομικές μονάδες και να γευτούν ελληνικά προϊόντα.

Το συνέδριο με συντονιστή τον Έλληνα Στέφανο Κάλη, Αναπληρωτή Καθηγητή στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης ημερίδας Μεσογειακής Διατροφής και Υγείας στο Χώρο Εργασίας που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2014.

«Η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή είναι κάτι που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας και πλέον, τόσο τα καλύτερα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο όσο και τα ιατρικά περιοδικά είναι θερμοί υποστηρικτές της. Το συνέδριο φιλοδοξεί να αναδείξει όχι μόνο την Μεσογειακή διατροφή αλλά και την Ελληνική διατροφή. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα Ελληνικά προϊόντα, τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας προς το εξωτερικό», αναφέρει ο κ. Κάλης.

Σήμερα η Μεσογειακή διατροφή, στην οποία περιλαμβάνεται η παραδοσιακή ελληνική  διατροφή είναι από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες που έχουν υπάρξει.

Η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή είναι το πιο καλά τεκμηριωμένο πρότυπο διατροφής στον κόσμο για την προώθηση υγείας και μακροζωίας αναφέρει ο Walter Willett, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Χάρβαρντ. Και προσθέτει: «Το να βιώσει κανείς την Μεσογειακή διατροφή που είναι όχι μόνο νόστιμη αλλά και υγιεινή, στη γενέτειρα της την Ελλάδα, αποτελεί μία αξέχαστη εμπειρια».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι διακεκριμένοι ομιλητές όπως οι:

-Walter Willett, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ
-Frank Sacks, Καθηγητής Διατροφής και Καρδιαγγειακής Πρόληψης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ
-Αντωνία Τριχοπούλου, Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
-Στέφανος Κάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ
-Ramon Estruch, Καθηγητής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και συντονιστής της έρευνας PREDIMED
-Προκόπιος Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Οι ομιλίες δεν θα εστιάσουν μόνο στις ευεργετικές ιδιότητες και τις τελευταίες εξελίξεις της Μεσογειακής διατροφής, αλλά και στην εφαρμογή της διατροφής αυτής σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια και ξενοδοχεία.

Τα επιστημονικά στοιχεία αδιαμφισβήτητα υποστηρίζουν τη Μεσογειακή διατροφή, και η προβολή της από διακεκριμένους επιστήμονες στη χώρα μας μέσα από αυτό το συνέδριο, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να υπάρξει μια οργανωμένη προαγωγή της ελληνικής διατροφής και των προϊόντων της ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, επισημαίνουν οι διοργανωτές.


Δείτε όλα τα Συνέδρια της Ιατρικής Ειδικότητας :
Conference on Dietetics, Συνέδριο Διαιτολογίας
Scroll To Top