«Οι εκδηλώσεις των Αυτοάνοσων ρευματικών νοσημάτων στο Στοματογναθικό Σύστημα»

«Οι εκδηλώσεις των Αυτοάνοσων ρευματικών νοσημάτων στο Στοματογναθικό Σύστημα»

Ημερομηνία
19/07/2018
8:30 pm9:30 pm

Χώρος
WEBINAR

Πόλη : -

Γεωγραφικό Διαμέρισμα No Categories

Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας : Οδοντιατρικός Συλλογος Πειραια

Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO : GlaxoSmithKline.

Τηλέφωνο : 210-4171234

Email : info@osp.gr , iliana.k.tsopanoglou.gr

Website :

«Οι εκδηλώσεις των Αυτοάνοσων ρευματικών νοσημάτων στο Στοματογναθικό Σύστημα»


 

 

Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων ,το Επιστημονικό τμήμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει τον  6o κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars),ωριαίας διάρκειας ,με την ευγενική χορηγία της εταιρίας GlaxoSmithKline.

Τα webinars εντάσσονται κανονικά στη διαδικασία συνεχούς επιμόρφωσης και συνεπώς αντίστοιχης μοριοδότησης.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δωρεάν παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων, απαιτείται η έκδοση κωδικού, εφόσον δεν υπάρχει(όχι προεγγραφή) αποστέλλοντας τα στοιχεία του(Διεύθυνση Ιατρείου,ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο επικοινωνίας και email) στο email του Συλλόγου info@osp.gr  ή στο τηλέφωνο 210-4171234 και κοινοποίηση στο email της εταιρίας GlaxoSmithKline, iliana.k.tsopanoglou,τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα της ημερομηνίας του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  WEBINAR ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Χορήγηση 1 Μορίου Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων

Κοντός Ιωάννης Γναθολόγος

Ο Κοντός Ιωάννης είναι Χειρουργός Οδοντίατρος, εξειδικευμένος στην Κλινική Αντιμετώπισης Στοματοπροσωπικού πόνου. Αποφοίτησε το 2001 από το  οδοντιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου Cluz Napoca Ρουμανίας. Το 2014 απέκτησε εξειδίκευση στην Κλινική Αντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στον Πειραιά, με δραστηριότητα από το 2006 στην γενική οδοντιατρική και από το 2013 και στο αντικείμενο της αντιμετώπισης του Στοματοπροσωπικού Πόνου. Από το 2015 διατελεί επιστημονικός συνεργάτης  στο τμήμα της Κλινικής Αντιμετώπισης Στοματοπροσωπικού Πόνου της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Ομιλητής σε συνέδρια με θεματολογία αυτοάνοσα νοσήματα και κρανιογναθικές διαταραχές, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, ενώ έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά επιστημονικών εργασιών.

Το  Στοματογναθικό Σύστημα (ΣΣ) είναι μια λειτουργική μονάδα του σώματος, η οποία αποτελείται από το σκελετικό και το νευρομυϊκό τμήμα. Το σκελετικό τμήμα περιλαμβάνει τα οστά της άνω και κάτω γνάθου με τα δόντια και τις κροταφογναθικές διαρθρώσεις (ΚΓΔ) και οι κινήσεις της κάτω γνάθου εκτελούνται με τη δραστηριοποίηση των μυών της περιοχής. Οι λειτουργίες του ΣΣ περιλαμβάνουν, εκτός από τη μάσηση και την κατάποση, τη φώνηση και  την αναπνοή. Επίσης, αναφέρεται ότι το ΣΣ συμμετέχει στην ποιοτική ανίχνευση του περιβάλλοντος, την επίθεση και την άμυνα, την προβολή της ατομικής ταυτότητος και τέλος, βοηθά το άτομο να συμπεριφέρεται κοινωνικά και να εκφράζει τα συναισθήματά του.

Οι Αυτοάνοσες ρευματικές νόσοι προσβάλουν σε σημαντικό ποσοστό και τις ΚΓΔ και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσουν την πρώτη άρθρωση του ασθενούς που δέχτηκε την προσβολή. Ουσιαστικά είναι μια αντίδραση του ανοσολογικού συστήματος ενός ανθρώπου με αυτοαντιγόνα τα οποία προκαλούν βλάβη στους ιστούς. Εκτός από τον πόνο και τη φλεγμονή των ΚΓΔ, οι ρευματικές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν και σημαντικές μεταβολές στην οδοντική σύγκλειση, με πιο συνηθισμένη βλάβη την πρόσθια ανοικτή δήξη. Πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ισχυρή συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων με τις ΚρΓΔ και ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του ασθενούς. Συνεπώς, ο ρόλος του οδοντιάτρου είναι σημαντικός διότι μπορεί πρώτος να διαπιστώσει και να διαγνώσει  αυτοάνοσα νοσήματα, στις περιπτώσεις ύπαρξης εκδηλώσεων στις ΚΓΔ, οδηγώντας τον ασθενή στην ανακούφιση από τα συμπτώματα, σε συνεργασία με το ρευματολόγο, και στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του.

Σκοπός του συγκεκριμένου Διαδικτυακού Σεμιναρίου είναι να καταδείξει την σπουδαιότητα της συσχέτισης αυτής  καθώς και τις επιμέρους παραμέτρους της.


Δείτε όλα τα Συνέδρια της Ιατρικής Ειδικότητας :
Conference on Dentistry, Συνέδριο Οδοντιατρικής
Θέλετε να διοργανώσετε Συνέδρια, Ημερίδες και άλλες Εκδηλώσεις; Επισκεφθείτε το MICE.gr και βρείτε Συνεργάτες!


Scroll To Top