«Πρόληψη και αντιμετώπιση επιπλοκών στην εμφυτευματολογία»

Ημερομηνία
13/12/2018

Χώρος
WEBINAR

Πόλη : -

Γεωγραφικό Διαμέρισμα No Categories

Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας : Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO : Glaxosmithkline

Τηλέφωνο : 210-4171234

Email : info@osp.gr

Website :


Συνεχιζομενη Επαγγελματικη Επιμορφωση Οδοντιατρων

WEBINAR  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

(6ος Κύκλος, Απρίλιος-Δεκέμβριος 2018)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  WEBINAR ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Διοργανωση & Ωρα Εκπομπησ: Οδοντιατρικός Συλλογος Πειραια, 20:30-21:30

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Χορήγηση 1 Μορίου Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων

Τζέρμπος Φώτης Αναπληρωτής Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γναθοπροσωπικός Χειρουργός DDS, MD, PhD

Ο Τζέρμπος Φώτης είναι Στοματικός  και  Γναθοπροσωπικός  Χειρουργός. Αποφοίτησε το 1985 από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Το 1990 απέκτησε Ειδικότητα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο TUFTS Bοστώνης  ΗΠΑ. Τα έτη 1990-1991 εξειδικεύτηκε στο Presbyterian Hospital και  Eye and Ear του  Πανεπιστημίου του Pittsburgh, ενώ το 2001 απέκτησε Διδακτορικό δίπλωμα από την Oδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, και το 2010 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.

Από το 1993 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση την Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Από το 2004 ξεκίνησε την Ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως Λέκτορας της Κλινικής ΣΓΠΧ της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ , στην οποια το 2009 έγινε Επίκουρος καθηγητής και από το 2015 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής. Τακτικό μέλος πολλών Επιστημονικών εταιρειών, έχει παράλληλα έντονη οργανωτική-διοικητική δραστηριότητα. Μέλος του επιστημονικού τμήματος του Οδοντιατρικού συλλόγου Πειραιά σε πολλά σεμινάρια και ημερίδες του συλλόγου, Μέλος  οργανωτικής επιτροπής του 12ου, 13ου και 14ου  Πανελλήνιων Συνεδρίων Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Μέλος  οργανωτικής επιτροπής του 22ου, 23ου και 30ου Πανελληνίου  Οδοντιατρικού Συνεδρίου. Συντονιστής  1ης  Εαρινής  Πειραϊκής  Συνόδου 2008. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου – ταμίας του Συλλόγου Επιστημόνων Πειραιά (1994-1996). Από το 1999 ως σήμερα τελεί Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Aπό το 2002 έως σήμερα είναι Εκλέκτορας-Αντιπρόσωπος στην Ελληνική Οδοντιατρική  Ομοσπονδία, ενώ από το 2007 ως σήμερα είναι Ταμίας και Μέλος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και ειδικευόμενους ιατρούς. Έχει 90 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και Περισσότερες από 150 ανακοινώσεις, εισηγήσεις,ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.

 

Οι επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις αποτελούν πλέον αντικείμενο της καθημερινής οδοντιατρικής πράξης με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι οδοντίατροι να θεραπεύουν μερικές ή όλικές νωδότητες και αντίστοιχα περισσότεροι ασθενείς να απολαμβάνουν των ευεργετικών πλεονεκτημάτων αυτών των σύγχρονων θεραπειών. Ταυτόχρονα όπως και σε κάθε ιατρική πράξη και ιδιαίτερα αν εμπεριέχει και χειρουργικά στάδια, όπως οι αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα, υφίσταται και ο κίνδυνος των επιπλοκών. Οι επιπλοκές στις αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα μπορεί να είναι διεγχειρητικές , άμεσα ή σχετικά μεθύστερα μετεγχειρητικές, κατά το στάδιο της προσθετικής αποκατάστασης ή και αργότερα κατά την διάρκεια της λειτουργίας των εμφυτευμάτων. Τελευταία καταγράφεται αυξημένη συχνότητα επιπλοκών όχι μόνο κατά την διάρκεια της αποκατάστασης αλλά και αργότερα κατά την διάρκεια της φόρτισής των. Σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής επικοινωνίας είναι η παρουσίαση- συζήτηση των επιπλοκών στην εμφυτευματολογία με εστίαση στις χειρουργικές και στην πρόληψή των.

 


Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων ,το Επιστημονικό τμήμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει τον  6o κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars),ωριαίας διάρκειας ,με την ευγενκή χορηγία της εταιρίας GlaxoSmithKline.

Τα webinars εντάσσονται κανονικά στη διαδικασία συνεχούς επιμόρφωσης και συνεπώς αντίστοιχης μοριοδότησης.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δωρεάν παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων  ,απαιτείται η έκδοση κωδικού, εφόσον δεν υπάρχει(όχι προεγγραφή) αποστέλλοντας τα στοιχεία του(Διεύθυνση Ιατρείου,ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο επικοινωνίας και email) στο email του Συλλόγου info@osp.gr  ή στο τηλέφωνο 210-4171234 και κοινοποίηση στο email της εταιρίας GlaxoSmithKline, iliana.k.tsopanoglou,τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα της ημερομηνίας του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου.

 


Δείτε όλα τα Συνέδρια της Ιατρικής Ειδικότητας :
Conference on Dentistry, Συνέδριο Οδοντιατρικής
Θέλετε να διοργανώσετε Συνέδρια, Ημερίδες και άλλες Εκδηλώσεις; Επισκεφθείτε το MICE.gr και βρείτε Συνεργάτες!


Scroll To Top