Πότε μια λευκή βλάβη του στοματικού βλεννογόνου αποτελεί αιτία προβληματισμού

Ημερομηνία
22/03/2018

Χώρος
WEBINAR

Πόλη : -

Γεωγραφικό Διαμέρισμα No Categories

Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας : Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO :

Τηλέφωνο :

Email : info@osp.gr

Website : www.osp.gr


Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων ,το Επιστημονικό τμήμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει τον  5o κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars),ωριαίας διάρκειας ,με την ευγενκή χορηγία  της εταιρίας GlaxoSmithKline.

Τα webinars εντάσσονται κανονικά στη διαδικασία συνεχούς επιμόρφωσης και συνεπώς αντίστοιχης μοριοδότησης.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δωρεάν παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων  ,απαιτείται η έκδοση κωδικού, εφόσον δεν υπάρχει(όχι προεγγραφή) αποστέλλοντας τα στοιχεία του(Διεύθυνση Ιατρείου,ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο επικοινωνίας και email) στο email του Συλλόγου info@osp.gr  ή στο τηλέφωνο 210-4171234 και κοινοποίηση στο email της εταιρίας GlaxoSmithKline,vyron.i.papadimitriou@gsk.com ,τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα της ημερομηνίας του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου.

Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος θέλει να το παρακολουθήσει αλλά δεν έχει προβεί σε απόκτηση κωδικού, μπορεί να το παρακολουθήσει με φυσική παρουσία από τα γραφεία του ΟΣΠ.

«Πότε μια λευκή βλάβη του στοματικού βλεννογόνου αποτελεί αιτία προβληματισμού;» 

Ο Κων/νος Ι. Τόσιος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Στοματολογίας του Τομέα Παθολογίας και Χειρουργικής Στόματος.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Στόματος, μέλος της European Association of Oral Medicine, και άλλων επιστημονικών εταιρειών. Είναι συγγραφέας σε 145 επιστημονικές δημοσιεύσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με 250 ομιλίες και ανακοινώσεις.

Συχνά κατά την οδοντιατρική εξέταση αναγνωρίζονται λευκές περιοχές στο στοματικό βλεννογόνο που μπορεί να είναι παραλλαγές του φυσιολογικού βλεννογόνου ή βλάβες. Οι λευκές βλάβες αποτελούν κλινικά σημεία πολλών διαφορετικών παθολογικών καταστάσεων, όπως φλεγμονών, αλλά και νοσημάτων με σοβαρή πρόγνωση για τον ασθενή, όπως η λευκοπλακία και ο καρκίνος του στόματος. Σκοπός του webinar είναι να δώσει στον οδοντίατρο τη δυνατότητα να κρίνει τη σημασία των λευκών βλαβών που έχει αναγνωρίσει, μέσω της μεθόδευσης της διαφορικής διάγνωσης, αλλά και της ενημέρωσης για την αιτιοπαθογένεια και την πρόγνωση των νοσημάτων εκδηλώσεις των οποίων αποτελούν.

Τόσιος Κωνσταντίνος: Επίκουρος Καθηγητής Στοματολογίας ΕΚΠΑ

 

 

 


Δείτε όλα τα Συνέδρια της Ιατρικής Ειδικότητας :
Συνέδριο Οδοντιατρικής
Θέλετε να διοργανώσετε Συνέδρια, Ημερίδες και άλλες Εκδηλώσεις; Επισκεφθείτε το MICE.gr και βρείτε Συνεργάτες!


Scroll To Top