« Στοιχεία που βελτιώνουν την πρόγνωση της ενδοδοντικής θεραπείας»

Ημερομηνία
18/10/2018

Χώρος
WEBINAR

Πόλη : -

Γεωγραφικό Διαμέρισμα No Categories

Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας :

Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO : Glaxosmithkline

Τηλέφωνο : 210-4171234

Email : info@osp.gr

Website :


Συνεχιζομενη Επαγγελματικη Επιμορφωση Οδοντιατρων

WEBINAR  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

(6ος Κύκλος, Απρίλιος-Δεκέμβριος 2018)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  WEBINAR ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Διοργανωση & Ωρα Εκπομπησ: Οδοντιατρικός Συλλογος Πειραια, 20:30-21:30

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Χορήγηση 1 Μορίου Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων

Γρηγοράτος Διονύσης Ενδοδοντολόγος

Ο Γρηγοράτος Διονύσης αποφοίτησε το 1994 ως οδοντίατρος από το Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης. Το 1998 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην ενδοδοντολογία (MSc in Endodontics), στο University of London (Eastman Dental Institute) και του απονεμήθηκε ο τίτλος του εξειδικευμένου Ενδοδοντολόγου. Κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο διηξήγαγε έρευνα μαζί με τους συνεργάτες του σχετικά με την επίδραση του υποχλωριώδους νατρίου και του υδροξειδίου του ασβεστίου στις μηχανικές ιδιότητες της οδοντίνης. Η έρευνα στέφθηκε με επιτυχία και δημοσιεύτηκε στο International Endodontic Journal το 2001. (Grigoratos D., Knowles J., Ng YL, Gulabivala K., Effect of exposing dentine to sodium hypochlorite and calcium hydroxide on its Flexural Strength and Elastic Modulus. Int Endod J. 2001 Mar;34(2):113-9). Από το 1999 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο όπου ασχολείται αποκλειστικά με την ενδοδοντολογία. Από το 2005 διατελεί επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών στο τμήμα της ενδοδοντίας.

 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι αλλαγές που έγιναν στον τεχνικό εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τέλεση μιας ενδοδοντικής θεραπείας είναι εντυπωσιακές. Ένας μεγάλος αριθμός ενδοδοντικών θεραπειών πραγματοποιείται πλέον σήμερα σε μια συνεδρία. Η διεθνής βιβλιογραφία έχει κατακλειστεί από έρευνες που εξετάζουν την απόδοση των νέων εργαλείων κατά την μηχανική επεξεργασία και την έμφραξη του συστήματος των ριζικών σωλήνων. Λίγοι ερευνητές έχουν ασχοληθεί με το αν οι νέες τεχνικές βελτιώνουν (ή ενδεχομένως επιδεινώνουν) την πρόγνωση μίας ενδοδοντικής θεραπείας. Σκοπός της ενδοδοντικής θεραπείας είναι εντέλει, η αποφυγή ή η εξάλειψη περιακρορριζικής παθολογίας μικροβιακής αιτιολογίας, όχι η δημιουργία μιάς «όμορφης» τελικής ακτινογραφίας. Η επίτευξη του σκοπού αυτού θα αποτελέσει το αντικείμενο της συζήτησης μας.


Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων ,το Επιστημονικό τμήμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει τον  6o κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars),ωριαίας διάρκειας ,με την ευγενκή χορηγία της εταιρίας GlaxoSmithKline.

Τα webinars εντάσσονται κανονικά στη διαδικασία συνεχούς επιμόρφωσης και συνεπώς αντίστοιχης μοριοδότησης.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δωρεάν παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων  ,απαιτείται η έκδοση κωδικού, εφόσον δεν υπάρχει(όχι προεγγραφή) αποστέλλοντας τα στοιχεία του(Διεύθυνση Ιατρείου,ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο επικοινωνίας και email) στο email του Συλλόγου info@osp.gr  ή στο τηλέφωνο 210-4171234 και κοινοποίηση στο email της εταιρίας GlaxoSmithKline, iliana.k.tsopanoglou,τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα της ημερομηνίας του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου.

 


Δείτε όλα τα Συνέδρια της Ιατρικής Ειδικότητας :
Conference on Dentistry, Συνέδριο Οδοντιατρικής
Θέλετε να διοργανώσετε Συνέδρια, Ημερίδες και άλλες Εκδηλώσεις; Επισκεφθείτε το MICE.gr και βρείτε Συνεργάτες!


Scroll To Top