webinar “Κλινική εφαρμογή μαλακών επιστρωμάτων”

Ημερομηνία 18/01/2018, Ολοήμερο
Τοποθεσία WEBINAR
Διεύθυνση -, -
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά
Email info@osp.gr
Website www.osp.gr/wp-content/uploads/2017/12/Webinar-%CE%99%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B1%CC%81%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-2018-2.pdf
Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων ,το Επιστημονικό τμήμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει τον  5o κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars),ωριαίας διάρκειας ,με την ευγενκή χορηγία  της εταιρίας GlaxoSmithKline. Τα webinars εντάσσονται κανονικά στη διαδικασία συνεχούς επιμόρφωσης και συνεπώς αντίστοιχης μοριοδότησης. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δωρεάν παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων  ,απαιτείται η έκδοση κωδικού, εφόσον δεν υπάρχει(όχι προεγγραφή) αποστέλλοντας τα στοιχεία του(Διεύθυνση Ιατρείου,ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο επικοινωνίας και email) στο email του Συλλόγου info@osp.gr  ή στο τηλέφωνο 210-4171234 και κοινοποίηση στο email της εταιρίας GlaxoSmithKline,vyron.i.papadimitriou@gsk.com ,τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα της ημερομηνίας του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου. Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος θέλει να το παρακολουθήσει αλλά δεν έχει προβεί σε απόκτηση κωδικού, μπορεί να το παρακολουθήσει με φυσική παρουσία από τα γραφεία του ΟΣΠ. Το webinar “Κλινική εφαρμογή μαλακών επιστρωμάτων” με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή κο Πολυχρονάκη Νικόλαο, θα λάβει μέρος την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018.
Πολυχρονάκης Νικόλαος Επίκουρος Καθηγητής Κινητής Προσθετικής ΕΚΠΑ Ο κ. Πολυχρονάκης Νικόλαος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1981. Από το 1983 ασκεί το επάγγελµα σε ιδιωτικό ιατρείο. Το 1985 επιλέγηκε ως Ειδικός Μετα- πτυχιακός Υπότροφος για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής την οποία και ολοκλήρωσε το 1991. Έχει µετεκπαιδευτεί στο Τµήµα Οδοντικών Εµφυτευµάτων του Eastman Dental Institute του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου όπου και απέκτησε τον τίτλο “Master of Science in Implant Dentistry”. Το 2006 εξελέγη Λέκτορας και το 2012 Επίκουρος Καθηγητής της Κινητής Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει δηµοσιεύσει πολλές επιστηµονικές εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει οµιλίες σε επιστηµονικά συνέδρια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τα µαλακά επιστρώµατα εφαρµόζονται στην επιφάνεια έδρασης της οδοντοστοιχίας µε σκοπό την ισοκατανοµή των πιέσεων κατά την άσκηση λειτουργικών ή παραλειτουργικών δυνάµεων, την απορρόφηση έντονων πιέσεων, τη βελτίωση της συγκράτησης και τη θεραπεία τραυµατισµένων ιστών. Επίσης τα υλικά αυτά µπορεί να χρησιµοποιηθούν για τη λήψη λειτουργικού αποτυπώµατος στις κινητές προσθέσεις. Αποτελούν αναµφισβήτητα ένα χρήσιµο θεραπευτικό µέσο στις σύγχρονες κλινικές απαιτήσεις της Κινητής Προσθετικής. Η γνώση των ιδιοτήτων τους, των πλεονεκτηµάτων/µειονεκτηµάτων τους, θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή επιλογή και εφαρµογή τους στην καθηµερινή πράξη. Σκοπός του διαδικτυακού σεµιναρίου (webinar) είναι να παρουσιαστούν οι δυνατότητες εφαρµογής των µαλακών επιστρωµάτων στις κινητές προσθέσεις βάσει των ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν τα υλικά αυτά, να αναφερθούν τα πλεονεκτήµατα που προκύπτουν από τη χρήση τους, όσον αφορά στην ευκολία χειρισµού, την λειτουργικότητά τους, την αισθητική και κυρίως την άνεση του ασθενούς. Θα περιγραφούν αναλυτικά οι περιπτώσεις της άµεσης εφαρµογής των επιστρωµάτων από τον οδοντίατρο στο ιατρείο, διαδικασία που αποτελεί µη χρονοβόρα και χαµηλού κόστους εναλλακτική λύση, σε ασθενείς όπου απαιτείται η άµεση αντιµετώπιση προβληµάτων λειτουργικής σταθερότητας. Επίσης θα περιγραφούν επιλεκτικά διαδικασίες έµµεσης εφαρµογής των επιστρωµάτων τόσο σε κλινικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.  

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο Οδοντιατρικής
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr