Webinar: Οστικές Αναπλάσεις

Ημερομηνία
20/07/2017

Χώρος
WEBINAR

Πόλη : -

Γεωγραφικό Διαμέρισμα No Categories

Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας : ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΌΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO :

Τηλέφωνο :

Email : info@osp.gr

Website :


Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων ,το Επιστημονικό τμήμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει τον 3ο κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars),ωριαίας διάρκειας ,με την ευγενκή χορηγία  της εταιρίας GlaxoSmithKline.

Τα webinars εντάσσονται κανονικά στη διαδικασία συνεχούς επιμόρφωσης και συνεπώς αντίστοιχης μοριοδότησης.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δωρεάν παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων  ,απαιτείται η έκδοση κωδικού, εφόσον δεν υπάρχει(όχι προεγγραφή) αποστέλλοντας τα στοιχεία του(Διεύθυνση Ιατρείου,ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο επικοινωνίας και email) στο email του Συλλόγου info@osp.gr

Και κοινοποίηση στο email της εταιρίας GlaxoSmithKline vyron.i.papadimitriou@gsk.com ή στο τηλ.  του Συλλόγου 2104171234 τουλάχιστον πέντε μέρες νωρίτερα της ημερομηνίας του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου.


Ο Δρ. Λάµπρος Γκουτζάνης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική και την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Το χρονικό διάστηµα Αύγουστος 1994 – Αύγουστος 1995 εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός στο ΚΥ Αλιάρτου Βοιωτίας. Το 1996 ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο µεταπτυχιακών σπουδών που τον οδήγησε στην λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώµατος (MSc) στην Παθοβιολογία Στόµατος από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Τα έτη 1996-1997 εκπαιδεύτηκε ως Ειδικευόµενος στην Γενική Χειρουργική στα Νοσοκοµεία “ΜΕΤΑΞΑ” και “ΤΖΑΝΕΙΟ”. Ακολούθως εκπαιδεύτηκε ως Ειδικευόµενος στην Πανεπιστηµιακή Κλινική Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Νοσοκοµείο “Ο Ευαγγελισµός” και έγινε κάτοχος του τίτλου της Ειδικότητας του Στοµατικού και Γναθοπροσωπικού Χειρουργού τον Νοέµβριο του 2000. Το 2006 έλαβε το πρώτο Διδακτορικό του Δίπλωµα (PhD) από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Το 2008 εξελέγη Λέκτορας στην Οδοντιατρική Σχολή και το 2009 τοποθετήθηκε στο Νοσοκοµείο “Ο Ευαγγελισµόs”. Το 2013 έγινε κάτοχος δεύτερου Διδακτορικού Διπλώµατος από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Το 2013 εργάσθηκε για 6 µήνες στην Maxillofacial Unit of the University Hospital Klinikum rechts der Isar, Munich, Germany, όπου µετεκπαιδεύτηκε στους ελεύθερους κρηµνούς και στην Μικροαγγειακή και Επανορθωτική Χειρουργική. Το 2014 εξελέγη σε θέση Επίκουρου Καθηγητή στην Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. Ο Δρ. Γκουτζάνης είναι µέλος πολλών Ελληνικών και Διεθνών Επιστηµονικών Εταιρειών, έχει συµµετάσχει σε µεγάλο αριθµό επιστηµονικών συνεδρίων και σεµιναρίων µε ελεύθερες ανακοινώσεις και εισηγήσεις και έχει δηµοσιεύσει πάνω από 35 άρθρα. Στα επιστηµονικά του ενδιαφέροντα περιλαµβάνονται η χειρουργική ογκολογία στόµατος γνάθων και σιαλογόνων αδένων, τα µοσχεύµατα και οι χειρουργικές αναπλαστικές τεχνικές στην εµφυτευµατολογία Από τον Νοέµβριο του 2011 έως τον Νοέµβριο του 2014 διετέλεσε µέλος του ΔΣ και Ταµίας της Ελληνικής Εταιρείας Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Από τον Νοέµβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο 2017 Γενικός Γραµµατέας της ΕΕΣΓΠΧ και έκτοτε Γραµµατέας Επαγγελµατικών Θεµάτων. Από το 2016 είναι αντιπρόσωπος της ΕΕΣΓΠΧ στην UEMS OMFS Section and Board.

Περίληψη: Η αποκατάσταση των υπολειµµατικών φατνιακών ακρολοφιών των γνάθων µε οστεοενσωµατούµενα οδοντικά εµφυτεύµατα δεν είναι πάντοτε εφικτή ευθύς εξαρχής, λόγω απουσίας ικανού οστικού υπόβαθρου. Ωστόσο µε την ανάπτυξη κατάλληλων µεθόδων καθίσταται δυνατή η ανάπλαση των οστικών ελλειµµάτων και ως εκ τούτου η αύξηση των διαστάσεων των υπολειµµατικών ακρολοφιών και τελικά η τοποθέτηση των οδοντικών εµφυτευµάτων. Οι κύριες µέθοδοι που χρησιµοποιούνται για την οστική ανάπλαση είναι: α) η κατευθυνόµενη οστική αναγέννηση β) η ανύψωση εδάφους ιγµορείου και γ) η χρήση οστικών αυτοµοσχευµάτων. Πλην αυτών χρησιµοποιούνται επίσης µερικές ειδικές χειρουργικές τεχνικές. Σκοπός της οµιλίας αυτής είναι η παρουσίαση των διαφόρων αναπλαστικών χειρουργικών τεχνικών, καθώς επίσης και ανάλογων κλινικών περιστατικών. Τα αποτελέσµατα όπως τεκµηριώνονται από την κλινική εικόνα, την ακτινογραφική απεικόνιση και την λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση των ασθενών κρίνονται λίαν ικανοποιητικά, αν και δεν λείπουν οι επιπλοκές. Θα µπορούσε να πει κανείς ότι η σωστή επιλογή των περιστατικών αφ’ ενός και η σωστή κατά περίπτωση επιλογή της εκάστοτε µεθόδου οστικής ανάπλασης, οδηγεί µε µεγάλη πιθανότητα σε ικανοποιητικά και προβλέψιµα κατά το δυνατόν αποτελέσµατα.

ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 20:00-21:00


Δείτε όλα τα Συνέδρια της Ιατρικής Ειδικότητας :
Conference on Dentistry, Συνέδριο Οδοντιατρικής
Θέλετε να διοργανώσετε Συνέδρια, Ημερίδες και άλλες Εκδηλώσεις; Επισκεφθείτε το MICE.gr και βρείτε Συνεργάτες!


Scroll To Top